De Vaart officieel erkend Kanjer Kindcentrum

Eerste Kindcentrum in Nederland met een Kanjer Kindcentrumbord

Het is feest op Kindcentrum De Vaart. Sinds dit schooljaar mag De Vaart zich, als eerste in Nederland, Kanjer Kindcentrum noemen met een officieel Kanjer Kindcentrum bord. Een hele eer! Samen met kinderen en ouders werd het bord onthuld en werd er een feestje gevierd op het schoolplein.

De Kanjertraining helpt kinderen bij het sociaal emotioneel leren. Van peuters tot groep 8, in alle groepen wordt dit structureel ingezet op De Vaart. ‘We gebruiken de Kanjertraining om een sterk sociaal klimaat te creëren in ons kindcentrum. We hebben veel verschillende kinderen uit voornamelijk de Molen-, Rivieren- en Edelstenenwijk. Jezelf kunnen zijn en je durven uiten vinden wij daarom belangrijk. Tijdens de Kanjertraining leren wij kinderen wie ze zijn en hoe je respectvol met elkaar en met verschillen omgaat’ zegt directeur Monique Bankras. ‘Naast dat wij lessen aan kinderen geven, mogen ook ouders soms een Kanjerles meedoen in de groep van hun kind. We betrekken ouders op die manier erbij en krijgen veel positieve reacties van ouders.’

Nieuwe ouders die willen kennismaken met Kindcentrum De Vaart én de Kanjertraining zijn van harte welkom op de eerstvolgende open ochtend op maandag 21 oktober. Een aparte afspraak maken mag ook, dit kan via info@kindcentrumdevaart.nl.

Onthulling Kanjer Kindcentrum Onthulling Kanjer Kindcentrum